Ти тут

Ефірна олія кориці.

Ефірна олія кориці
властивості і застосування

(Cinnamomum zeylonicum Blume)

Ефірна олія кориці

Дія (Докладніше див. Нижче):

відхаркувальний, кровоспинний, противопаразитарное, заспокійливу, спазмолітичну, болезаспокійливу, вторгнень, припікаючу, протівогнілостное.

Сильний адаптоген і антисептик. Надає загальну тонізуючу дію на організм. Перешкоджає накопиченню зайвої ваги. Афродизіак.
Ефірна олія кориці застосовується (Докладніше див. Нижче):

при порушеннях функцій дихальної, серцево-судинної систем і шлунково-кишкового тракту, астенії, м`язових спазмах, болях в суглобах, застуді, розумовій перевтомі, для профілактики респіраторних інфекцій.

Дія ефірної олії кориці

антисептичну, відхаркувальну, кровоспинну, глистогінний, заспокійливу, спазмолітичну, болезаспокійливу, вторгнень, інсектицидну, кардіотонічну, припікаючу, протівогнілостное.
Сильний адаптоген. Надає загальну тонізуючу дію на організм.

Стимулює обмін речовин і функції статевої, дихальної, серцево-судинної систем. Допомагає при запамороченні і нудоті, призводить до тями при непритомності.

Є прекрасним тонізуючим засобом при розумовій перевтомі, занепаді сил і депресії. Коричневе ефірна олія усуває гнів, полегшує астено-депресивні стани.



Розріджує мокротиння і полегшує утруднене дихання.

Стимулює сльозотеча, слиновиділення і виділення шлункового сока.Корічневое ефірне масло нормалізує травлення, усуває спазми кишечника і спастичні запори, зменшує утворення і накопичення газів в кишечнику.

Нормалізує менструальний цикл і зменшує менструальні болі. Стимулює родові сутички.

Перешкоджає накопиченню зайвої ваги.
Дуже сильний антисептик (фенольний коефіцієнт 7,8), запобігає поширенню інфекції під час епідемії грипу. Є хорошим протизастудним засобом.

Масло дозволяє швидко зігрітися, усунути м`язову скутість і тремтіння. Знімає м`язові спазми і полегшує болі в суглобах при ревматизмі. Швидкий розігрів м`язів дозволяє легше долати спортивні навантаження.
Коричневе ефірна олія тонізує шкіру, усуває блідість. Має помірну стягує дією.

Сприяє більш швидкому усуненню синців.

Допомагає позбутися від паразитів шкіри (воші, короста), бородавок, грибкових уражень і наслідків укусів комах.

Еротичний аромат, підвищує чуттєвість і ерогенну чутливість. Завдяки якостям афродизиака може відновлювати потенцію.

аромат: сильний, приємний, бальзамічний, пряний, солодкий, теплий, затишний, м`який.

Ефірна олія кориці випадки застосування

Ефірна олія кориці

випадки застосування

Астенія, зниження статевої потенції, передозування алкоголю, похмілля, глисти, порушення функцій дихальної, серцево-судинної систем і шлунково-кишкового тракту (кишкові інфекції, атонія, диспепсія, кишкові кольки, метеоризм, біль у шлунку, діарея, нудота, блювота), астено-депресивні стани, страхи, відчуття самотності, хворобливі і мізерні менструації, білі.
Може застосовуватися як родовспомогающее засіб.
Завдяки зігріваючим властивостям покращує стан при застуді і грипі, відновлює тепловий баланс при переохолодженні.
Допомагає при дерматомікозі, коросту, педикульозі, укусах комах.
Інше застосування:
Широко використовують головним чином в кондитерському виробництві як компонент харчових есенцій для ароматизації цукерок, алкогольних і безалкогольних напоїв (включаючи кока-колу). Його також застосовують як компонент ароматів для косметичних виробів, мила, туалетної води, миючих засобів, зубної пасти, полоскань для рота, сиропів від кашлю. Іноді використовують в парфумерії для композицій східного напрямку.

отримують методом парової дистиляції з кори коричника цейлонського (кориці цейлонської) - Cinnamomum zeylonicum Blume (сімейство лаврові - Lauraceae).

Походження рослини: Індонезія.
Поширення рослини: острова Цейлон, Мадагаскар, Шрі-Ланка, Ява, Коморські острови, Сейшельські острови, Індокитай, південні і східні райони Індії. Культивують його як пряно-ароматична і ефіроолійних рослин в Африці і по всій тропічній Азії, переважно на вологих ґрунтах.

властивості:
світло-жовта або коричнева рідина з пекучим смаком і пряним ароматом, який нагадує запах кориці і гвоздики.
Основні компоненти:
альфа- і бета-пінен, Сабіна, мирцен, альфа-фелландрен, дельта3-карен, альфа-терпінен, альфа-терпинеол, цимен, лімонен, ліналоол, коричний альдегід, гідрокорічний альдегід, фенілетілацетат, евгенол, евгенолацетат, альфа-копати, бета -каріофіллен, каріофілленоксід, ціннамілацетат, альфа-гумулен, бензилбензоат.

поєднується

 з маслами іланг-ілангу, мандарина, гвоздики, грейпфрута, імбиру, кардамону, коріандру, лаванди, ладану, розмарину, сосни, чебрецю. Компліментарні масла - лемонграсс, апельсин, цитронелла.

Ефірна олія кориці застосування

Ефірна олія кориці

застосування

Для полоскань - 2 краплі на 1 склянку води.
Для компресів, Рефлексомассаж і збагачення кремів - 2 краплі на 5 мл основи.
У аромалампу і інгалятор - 3-5 крапель.
Для масажу - 2-3 краплі на 10 г жирного рослинного масла.
Для ванни - 7-10 крапель, для сидячої ванни - 3-5 крапель, попередньо змішаних з емульгатором (1 / 3-1 / 4 склянки молока, сироватки, розчину меду, морської або кухонної солі).

Запобіжні заходи.
Не застосовувати при вагітності. Не можна застосовувати одночасно з хіміотерапією пухлинних захворювань. Щоб уникнути ейфорії не слід дихати ароматом кориці більше 4 годин. Висока дозування може викликати конвульсії. При нервовому виснаженні не слід застосовувати масло регулярно. Не наносити на шкіру в нерозведеному вигляді. Починати застосування косметичного засобу з маслом кориці з невеликих доз (з 1/3 дози), щоб уникнути роздратування не рекомендується наносити його на чутливу шкіру.
Умови зберігання.
Зберігати в щільно закупорених флаконах з темного скла при кімнатній температурі в недоступному для дітей місці. Уникати потрапляння прямих сонячних променів.

Статті на цю тему:

Царство ефірного масла кориці.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Поділися в соц мережах:

Схожі повідомлення