Ти тут

Базове масло - чорного кмину

 Масло чорного кмину

застосування і властивості

Дія і випадки застосування

масла чорного кмину

Масло кмину чорного (базове масло) проявляє

- Антибактеріальний, мікосептіческое, антивірусне,

масло чорного кмину - властивості

масло чорного кмину - властивості

протизапальну, тонізуючу для шкіри дію.

Будучи ефективним тонізуючим засобом, масло чорнушки посівної надає шкірі здорового вигляду, пружність, усуває набряклість. Його рекомендують для догляду за проблемною, запаленої, особливо жирною шкірою.

Його застосовують при вугрової висипки, а також для профілактики і лікування грибкових захворювань.

Масло чорного кмину показано для догляду за волоссям.

Воно сприяє прискоренню їх зростання і запобігає передчасному посивіння.

Масло чорнушки посівної є відмінним засобом догляду за руками.
В даний час з насіння чорнушки отримують ферментний препарат Нігедаза, який застосовується при хронічних панкреатитах зі зниженою ферментної (ліполітичною) активністю і при хронічних захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

отримують з насіння чорнушки посівної або кмину чорного - Nigella sativa L. (родина жовтців - Ranunculaceae).

Короткий опис рослини.
Чорнушка посівна - однорічна трав`яниста рослина висотою до 40 см з прямостоячим розгалуженим стеблом, перисторозсіченим листям і великими блідо-блакитними квітками. Плід - збірна листівка, насіння - чорні, клиновидні, грановані. Насіння чорнушки містять 30-40% жирної олії, 0,5-1,5% ефірного масла, вітаміни С, Е, флавоноїди (кверцетин, кемпферол), стероїди, алкалоїди, хінони, тритерпенові сапоніни, фермент ліпазу, мінеральні речовини, меланін. Рослину вирощують для отримання ароматних насіння, відомих під назвою «чорний кмин».

Походження та поширення рослини.
Чорнушка посівна відбувається із Середземномор`я. У Західній Європі рослина культивується як пряне і технічне.
історичні відомості
Чорнушка широко використовувалася в стародавній медицині, як Заходу, так і Сходу. В арабській медицині чорний кмин вважають рослиною пророка Мухаммеда, який говорив: «Чорний кмин є ліками від усіх хвороб, окрім« саам »(« саам »- смерть).

Властивості і склад масла  чорного кмину.
У його складі жирного масла чорного кмину виявлені олеїнова (48,8%), лінолева (37,6%), миристиновая, пальмітинова, стеаринова (в сумі 11,8%), ліноленова (1,88%), ейкозадіеновая і петрозеліновая ( 11%) кислоти.

Способи застосування масла чорного кмину

Масло чорного кмину застосовується в чистому вигляді, в складі сумішей з іншими оліями, як базове масло для створення аромакомпозицій з натуральними ефірними маслами,

а також для збагачення готових косметичних засобів (кремів, масок, шампунів, бальзамів).



Масло застосовується у вигляді аплікацій, пов`язок, змащування, входить до складу масажних і косметичних сумішей.

Масло чорного кмину для шкіри

Маски для обличчя

маска для проблемної шкіри

- 1/2 ч ложки масла чорного кмину

- 1 ст ложка оливкової олії

Отриману суміш нанести на обличчя і залишити на 1 годину, потім змити з водою дитячим милом.

маска для жирної шкіри

- 1 ст ложка олії чорного кмину

Відео: Як вибирати масло чорного кмину?

- 4 краплі бергамотового

Відео: Масло чорного кмину. Купити масло чорного кмину. Лікування чорним кмином. [Risalat.ru] @risalatru

- 4 краплі ялівцевого

- 2 краплі розмаринового

- 1 крапля базилікового ефірних масел

Аромакомпозицію нанести на шкіру на 15-20 хв, залишки зняти серветкою.

масажний мішечок для прийняття ванн

У мішечок з марлі насипати

- 1-1,5 склянки вівсяних пластівців і додати

- 1 чайну ложку масла чорного кмину

- 1 чайну ложку жирного кедрової олії

по 5 крапель

- Розмаринового і рожевого ефірних масел

Регулярне використання мішечка замість мочалки зробить шкіру ніжною і бархатистою.

Догляд за руками

- 1 ч ложку масла кмину чорного

- 1 ч ложка ромашкового

- 1 ч ложка оливкової жирних олій

Сумішшю масажувати кисті рук, залишки масла зняти серветкою.

Масло чорного кмину для волосся

Маска для волосся

- 2 ст ложки олії чорного кмину

- 2 ст ложки жирного ромашкового масла

- 6-8 крапель розмаринового

- 10-12 крапель кедрового

- 3-5 крапель бейевого ефірних масел

Аромасмесь нанести на волосся, втерти в шкіру волосистої частини голови, через 20 хв змити шампунем.
Інше застосування.
Масло чорнушки використовують в якості ароматизатора в харчовій промисловості і кондитерському виробництві. Насіння чорнушки застосовують як прянощі в хлібопеченні і при квашенні овочів.
Масло чорного кмину - протипоказання.
Індивідуальна непереносимість. Не рекомендується при вагітності.

Статті на тему »Масло ЧОРНОГО ТМИНА» :

Дар від богині Флори - масло чорного кмину


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
Поділися в соц мережах:

Схожі повідомлення